Вила Синтика не е само луксозен хотел, а преживяване, което заплита в себе си многоликостта на региона със средиземноморския дух.

Нашата философия се крепи на 6 постулата:

ВИНО

В непосредствена близост до хотела се намира винарна Синтика. С над 60-годишна традиция във винопроизводството, там е даден живот на вина с неповторими качества и множество награди. Тук можете да намерите повече информация или да запазите места в някой от винените ни турове и дегустации.

СЕМЕЙСТВО

За нас семейството е преди всичко останало. Всеки детайл от интериора ни е избиран с мисъл за семейния комфорт – от детския басейн и площадките за игра, през специално изготвеното детско меню в ресторанта, до удобния достъп на хора със затруднено придвижване до всяка част на хотела.

ХРАНА

Ресторант Синти е единственият в югозападна България, в който се готви по метода ‘су вид’. Продуктите ни се доставят ежедневно от Гърция и малките органични ферми в региона.

УЕЛНЕС

Ние предлагаме всички условия за релаксация на тялото и повдигане на духа. Хотелът разполага с уелнес център с богат избор от процедури и услуги.

ИСТОРИЯ

Вила Синтика, винарна Синтика, както и нашите лозя, са разположени близо до древния тракийски град Синтика. По време на реновирането на сградите открихме антични колони, които реставрирахме и запазихме за нашите гости. В по-близкото минало хотелът и винарната са били дом на Комплексна опитна станция, където много от най-добрите сортове грозде и вина са били отглеждани и произвеждание в продължение на десетилетия.

ПРИРОДА

Комплекс Синтика е разположен в обятията на 60 декара парк, дал дом на повече от 100 вида средиземноморска растителност, включително и маслинова горичка. Зад водния бар, на 400m2, се простира нашата оранжерия – обновена и пригодена да снабдява с пресни подправки Синти Ресторант.

На 01.02.2021 г. ВИЛА СИНТИКА АД стартира изпълнението на проект за осигуряване на оперативен капитал за преодоляване на икономическите последствия, настъпили в резултат от пандемията COVID-19. Проектът се изпълнява в рамките на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, процедура BG16RFOP002-2.073 „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“, която е насочена към осигуряване на оборотен капитал за регистрирани в Република България микро и малки предприятия за справяне с последиците от пандемията.
Договор за БФП №: BG16RFOP002-2.073-8466-C01
Проектът се реализира в рамките на 3 месеца в периода 01.02.2021 – 01.05.2021 г.
Общата стойност на проекта е 10 000 лв., от които 8 500 лв. европейско и 1 500 лв. национално съфинансиране.