Есента си отива и започваме да мислим за уютни и топли вечери, прекарани в компанията на близки хора, червено вино и храна за душата. През ноември подбрахме идеалните за сезона вкусове на дивеч, кореноплодни и сухо червено вино.

Пъдпъдък, печен в сол с гарнитура от лук, пащърнак и печена в зехтин земна ябълка

Новото ни есенно-зимно меню от шеф Алекс Гоцев е истинска наслада за сетивата. Цялостната комбинация от пъдпъдък, пащърнак, печен лук и земна ябълка ни позволява да обединим двете стихии – въздух и земя, създавайки една невероятно хармонична композиция от вкусове.

И за да допълним вкусовете, поднасяме пъдпъдъка с отделно приготвени изпечено филе от гърдите и краче, панирано в хрупкава коричка.

Червено вино „Синти – бял етикет“ от изба Синтика

Синти бял етикет е червено сухо вино, специално разработено за изба Синтика. Участващите сортове са Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Фран и Мелник 55.

Отделните сортове грозде са внимателно подбрани, добре узрели и ръчно брани от лозовите масиви на избата.

Всяко едно е „превърнато“ в отделно вино и след това става част от купажа, като отлежава два месеца в дъбови бъчви, за да постигне завършеност и хармония. В аромата доминират червени горски плодове, боровинка, къпина, сушена синя слива, шоколад, ванилия и подправки. Идеалната му температура на сервиране е 17-18 °С.

Резервирайте неповторимо преживяване в нашия хотел или ресторант:

reservations@villasintica.com

+359 877 02 52 52
+359 74 52 52 00