Зимата настъпва и е време да Ви представим подходящите за месец декември вкусове на свинска плешка, кореноплодни и сухо червено вино.

Свинска плешка готвена в подник с пататник и балучка

Следващият ни специалитет от есенното-зимно меню в Ресторант Синти е Свинска плешка приготвено в подник  с пататник и балучка.

Спецификата на това ястие се крие в съда в който се приготвя. “Подник” е глинен съд от древността с дебело дъно и капак наречен “връшник”.

Технологията на приготвяне на свинската плешка е като се маринова добавяйки зеленчуци и бульон. Ястието се готви около 6-7 часа се пече на жар.

Свинската плешка се гарнира с пататник, пюре от целина, туршия от балучка с чубрица, като по този начин се придава на ястието допълнително сладост и пикантност.

Червено вино „Синти Резерва “ от изба Синтика

Синти Резерва е червено вино от изба Синтика, носейки в себе си четири класически червени сорта грозде – Мерло, Каберне Совиньон, Каберне Фран и Сира.

Отделните сортове грозде са брани ръчно по различно време и всеки сорт е винифициран поотделно.

Всеки сорт отлежава във френски бъчви тип барик за 12 месеца, след което вината се смесват, като се превръщат в купаж. Готовото вино отлежава два месеца в дъбови бъчви, за да постигне завършеност и хармония и още 6 месеца в бутилка. В аромата доминират червени горски плодове, боровинка, къпина, сушена синя слива, шоколад, ванилия и подправки.

Идеалната му температура на сервиране е 17-18 °С.

Резервирайте неповторимо преживяване в нашия хотел или ресторант:

reservations@villasintica.com

+359 877 02 52 52
+359 74 52 52 00