Този месец Ви представяме една експлозия от вкусове! Едно ястие, което задължително трябва да опитате заедно с чаша червено вино.

Грилован телешки бийфтек, гарниран със свежа зелена салата и сос тартар

Това е един бийфтек, за който ще разказвате дълго, след като сте го опитали. Защо ли? Защото крехкостта, сочността и мекия му вкус са ненадминати! Това ястие е сготвено по авторска рецепта от екипа на ресторант Синти. Веднага щом го вкусите, ще разберете с какво вдъхновение и усет се отнасяме към храната.

Месото се овкусява предварително с ароматни билки, отглеждани в нашата градина,  и престоява точно колкото е необходимо, за да поеме ароматите им. След като го изпечем, върху него щедро разтапяме чедър за завършен вкус.

Към това богато на аромати сочно месо, поднасяме лека зелена салата и домашен сос тартар. За соса използваме свежо кисело мляко от местна мандра, домашни  яйца и прочутите билки от билковата градина на Вила Синтика.

Червено вино „Експлозия Сира “ от изба Синтика

Експлозия Сира е специална селекция от гроздето на лозовите масиви на изба Синтика, намиращи се по Долината на Струма, с лимитиран добив и прецизно отглеждане. Богато и нежно, то носи в себе си атрактивността на сорта и специфичността на тероара.

EXPLOSION Syrah е тероарно вино с мацерация от 30 дни и ферментация в инокс при температура 25-30°С. Отлежава 12 месеца във френски дъбови бъчви, като преди реализация отлежава 3 месеца в бутилка.

Цветът на виното е красив, тъмно рубинен. Ароматът е атрактивен и многопластов Уханията на черни горски плодове, къпина, синя слива и зряла черна черниц, като се допълват от лек вкус на шоколад, кафе и подправки. Тези аромати доминират и във вкуса. Тялото е пълно, танините са меки и кадифени, вкусът плодов и галещ, а после вкусът-дълъг и запомнящ се.

Идеалната му температура на сервиране е 17-18 °С.

Резервирайте неповторимо преживяване в нашия хотел или ресторант:

reservations@villasintica.com

+359 877 02 52 52
+359 74 52 52 00