„Ако храната е тялото на добрия живот, то тогава виното е душата му“ е  казал американският писател - Клифтън Фадиман.  В месеца на виното и любовта - февруари, искаме да споделим ястието от новото ни меню - свински врат в компанията на едно от типичните за района вина от сорта Ранна Мелнишка лоза, а именно : Conomladi Melnik.

Свински врат с картофен крекер с пармезан , пюре от морков с кардамон

Този месец предлагаме на вашето внимание свински врат от новото ни меню, като разбира се трябва да отбележим, че месото е внимателно подбрано от нашите партньори.

Месото се приготвя предварително по технологията су вид, поръсва се със сол и розмарин от нашата билкова градина. След това се запича от двете страни на тиган и се поставя в конвектомат.

За гарнитура към него приготвя картофен крекер. Сваряват се картофите, намачкват се, прибавя се краве масло, пармезан и се овалват в панко галета. Картофените крекери се запържват.

Накрая гарнираме ястието с пюре от морков, поръсено с кардамон – пикантна ароматна подправка от семейство Джинджифилови.

“Conomladi Melnik” от изба Синтика

Ранна Мелнишка лоза е уникален сорт, отглеждан в света единствено в югозападна България по долината на река Струма. Сортът се отглежда още от времената на създаването на Комплексна опитна станция – 60 -те години.

Червено сухо вино, като гроздето обикновено се бере през втората половина на септември. Винифицирано е по специално разработената технология, съобразена със спецификите и потенциала на сорта. Селекцията на гроздето се извършва на два пъти- първо на лозята при беритбата и след това в избата, използвайки двойна сортировъчна маса.

Мацерацията е 18 дни, а самата ферментация в инокс е при температури 28-30 °С. Отлежава след това в дъбови бъчви 2 месеца,за да постигне завършеност и баланс.

Наситен рубинено червен цвят. Аромат на черна череша, вишна, ванилия и горски плодове. Вкусът е кадифен и плодов. Температура на сервиране: 17-18 °С

Подходящо за сервиране: червени меса, дивеч и самостоятелно.

Резервирайте неповторимо преживяване в нашия хотел или ресторант:

reservations@villasintica.com

+359 877 02 52 52