Знаем, че Villa Sintica е една Ваша сбъдната мечта? Бихте ли разказали идеята ви за създаването на това приказно място – толкова романтично, с невероятна флора и да не забравяме изключително вкусна храна.

Вярвам, че Villa Sintica ни е кармично предопределена – за мен и моя съпруг. Преди няколко години посетихме Винарската изба Синтика и веднага усетихме колко много потенциал и магия има наоколо. Така след няколко месеца на преговори стартирахме проекта Sintica Wine Resort – пространство, което да обединява в себе си всичко онова, което е нужно на един гост, за да отпочине или просто да се разнообрази. Искахме да създадем място на спокойствие, уют и топлина, място за време със семейството и за срещи с приятелите. Съвършенството изглеждаше постижимо с вината на изба Синтика и желанието ни да създадем ресторант с вкусна и истинска храна.  

Вие и Вашето семейство сте почитатели на вкусната храна и доброто вино. Можете ли да ни споделите от къде идва тази любов и какъв тип кухня харесвате?

Съвсем млади се запознахме със съпруга ми – във времена, когато нямахме пари дори и за две банички, но винаги, когато ни се е отдавало възможност сме посещавали хубави ресторанти. 

Запознахме се в САЩ, работехме като сервитьори в изискан ресторант и още там разбрахме какъв малък празник е да се храниш с вкусна и добре поднесена храна, съчетавана с чаша вино. Така че още на 20 години усвоихме този принцип. 

Със сигурност любимата ни кухня е средиземноморската – тази, която се стремим да поднасяме и в ресторант Синти.

Знаем, че вие сте избрали всеки един детайл в хотел Villa Sintica- бихте ли ни разказали, защо избрахте тези цветове и този стил. 

Във Вила Синтика вложихме цялата си енергия. Работихме с най-добрите – дизайнери, мебелисти, ландшафт дизайнери, кулинарни консултанти, за да вплетем нашата визия за dolce vita. Благодаря лично на Нина Боянова, най-прекрасният дизайнер, професионалист и личност. Тя е човекът, който визуализираше моите идеи.

Ние търсехме съмишленици, хора, които да разбират колко е важно спокойствието за нашите гости. Място, на което и ние като гости бихме се чувствали добре. 

Кое е любимото ви ястие? 

Паста и пица мога да ям постоянно. Но пусти въглехидрати… 

Ако трябва да ви обслужваме в ресторант Sinti – от какво бихте се впечатлила най-много? 

Още с влизането в ресторант Синти те посреща един много усмихнат и учтив персонал. Сервитьорите ни са добре обучени, възпитани и невероятни професионалисти. И след това идва храната – прясна, приготвена на момента и много вкусна. Смело мога да твърдя, че шеф Лазаров е един от най-ярките млади готвачи, които творят в момента в България. Надявам се по-дълго да работим заедно, защото вярвам, че ни предстоят много успехи.