В уикенда на виното и любовта, храната ще бъде неповторима!

Специалитетът ни е свински джолан с картофен огретен.

Приготвяме джолана на бавен огън в глинен подник, внимателно накъсваме месото и го пресоваме, като не пропускаме да го залеем със собствен сос и да прибавим ароматни билки.

Огретенът е със запържени до златисто картофени шайби, които се смесват със задушен лук и запържен бекон, яйце и кашкавал, а всичко това е запечено на тиган и ухаещо божествено.

Изпийте и чаша вино Мелник 55 от нашата изба и после ни споделете дали тази симфония е отключила всичките ви рецептори и сетива

Червено вино „Мелник 55 “ от изба Синтика

Ранна Мелнишка лоза е български сорт с голям потенциал и особено интересна история. Създаден е през 1963 г. в Комплексна опитна станция Сандански, чието ново лице днес е SINTICA Winery. Утвърден е през 1977 г, и с него са засадени ограничени и разпокъсани лозови масиви в Югозападна България.

Сортът не е интересен за българските винарни и е напълно забравен до 1999 г, когато за пръв път е винифициран професионално и чистосортов от енолога Стойчо Стоев в българска винарна. Едва след международното признание на вината от този сорт съществуването му е признато и у нас. Това става през през 2006 година, когато вината от Ранна Мелнишка лоза биват включени като отделен сорт от НЛВК на Винария.

Развитието на този уникален български сорт и разкриването на потенциала му е приоритет за винарната ни. Това вино, събрало в себе си топлина и блясък, неповторими ухания и богатство от вкусове, отразява в палитрата си екзотичната и неподправена природа на Българския Югозапад.

Резервирайте неповторимо преживяване в нашия хотел или ресторант:

reservations@villasintica.com

+359 877 02 52 52
+359 74 52 52 00