Този месец Ви представяме една традиция от вкусове с различен прочит! Едно ястие, което задължително трябва да присъства на празничната маса с чаша червено вино.

Агнешки джолан, гарниран с гриловани зеленчуци

По време на великденските празници, винаги на българската маса присъства агнешкото като основно ястие. И днес, макар във времена на изолация, Ви представяме, едно вълшебно традиционно ястие с различен прочит – агнешки джолан с гриловани зеленчуци.

Ястието е сготвено по авторска рецепта на готвачите от ресторант Синти с регионални продкути. Месото се овкусява предварително с пресни билки, подправки, зехтин, пече се в глинен съд на ниски градуси, за да се запази крехкостта и вкуса, а в същото време и да поеме ароматите от билките.

Вкусният агнешки джолан, гарнираме с печени на скара или барбекю, пресни зеленцуци, които идеално балансират вкуса на месото. Разбира се допускаме и гарниране със свежа марула, яйца, репички, пресен лук.

Червено вино „Експлозия Мелник “ от изба Синтика

Ранна Мелнишка лоза е български сорт създаден през 1963 г. в Комплексна опитна станция Сандански, днес Sintica Wine Resort. Гроздето за това червено сухо вино е набрано от лозовите масиви на избата. Отлежава 12 месеца във френски дъбови бъчви тип „барик”, като преди реализация отлежава 3 месеца в бутилка.

Цветът му е наситено рубинен. Специфичен, богат и концентриран аромат с много мек вкус. Кадифеното и обемно тяло се подчертава от елегантни ванилено-шоколадови тонове на финала.

Температура на сервиране: 17-18 °С.

Идеално се комбинира с червени меса, сухи деликатеси с подправки, дивеч, пикантни сирена, а също така и самостоятелно.

Резервирайте неповторимо преживяване в нашия хотел или ресторант:

reservations@villasintica.com

+359 877 02 52 52
+359 74 52 52 00