В месец март, който е предвестник на пролетта, събуждането на природата и оцветяването на флората в различни пъстри цветове, искаме да ви предложим ястие: свежа салата “Кози” и чаша вино “Renaissance” каберне фран от изба Синтика. 

Свежа салата “Кози” с козе сирене с прясна плесен

Този месец предлагаме на вашето внимание свежа салата “Кози” с козе сирене с прясна плесен.

Екипът на ресторант SInti сътворява ястията обмисляйки внимателно техните полезни свойства, добрите доставчици и красивата презентация. Дори една салата се поднася по-атрактивен начин за да гали сетивата ви.

Полезните свойствата на зелените салати са много. Те са идеалната подготовка за пречистване на организма ни през пролетта. Зелената салата помага за подобряване на дейността на стомашно-чревния тракт. Салата “Кози” съдържа микс от зелени салати, чери домати, кедрови ядки (съдържат 19 незаменими аминокиселини) , домашно приготвен портокалов крем и козе сирене с плесен и мед.

“Renaissance” каберне фран от изба Синтика

Тероарът на крайния български югозапад е домакин на много прекрасни сортове, като каберне фран. Благодарение на неповторимият климат на района и топлото южно слънце, се създават виолетови гроздове с естествена сладост, зрялост, богати и специфични аромати. “Renaissance” каберне фран е червено сухо вино, което обикновено се бере към средата на септември. Сортира се два пъти, като мацерацията е 18 месеца, като ферментира в инокс при температура 25-28 градуса и отлежава в дъбови бъчви още 2 месеца.

Цветът е тъмно рубинен с виолетови оттенъци. Ароматът е изграден от ухания на касис, плодове на боровинка, допълнени от шоколад и ванилия. Има дълъг и атрактивен послевкус.

Температура на сервиране: 17-18 °С

Подходящо за сервиране: пикантни ястия, сирена, дивеч  и самостоятелно.

Резервирайте неповторимо преживяване в нашия хотел или ресторант:

reservations@villasintica.com

+359 877 02 52 52