Август е най-любимият от всички месеци. Той е романтичен, слънчев и красив. Този месец ви поднасяме сладко изкушение, което така отива на лятото. Нашето предложение за месеца е “Шоколадово брауни с 5 текстури” и чаша шардоне “Le Poesie” за компания.

Шоколадово брауни с 5 текстури

Шоколадовото брауни е един от любимите десерти. Екипът на ресторант Синти приготвя десерта с висококачествени продукти и по авторска рецепта. Една от магичните съставки е използването на истински белгийски шоколад. Този страхотен шоколад се произвежда единствено в Белгия при спазване на дългогодишната традиция за производство, качество и рафиниране.

След приготвянето на сместа, браунито се изпича до степен да остане лек течен център в средата. В допълнение има сфера от бял белгийски шоколад, топка карамелен сладолед с морска сол.

За да се получи перфектният десерт, върху сферата се поставя чипс от нерафинирана тръстикова захар и домашни кори.

Финалът е нежен крем, приготвен от домашни ягоди, известен като ягодово кули.

Шардоне „Le Poesie“  от изба Синтика

Шардоне “Le Poesie” е бяло сухо вино, произведено от добре узряло селектирано грозде. Мацерацията с твърдите части е 12 часа, след което ферметира в инокс 45 дни при температура 12 – 14 °С. Последната стъпка преди бутилиране е отлежаване във френски дъбови бъчви тип „барик” за 3 месеца.

Цветът е сламено-жълт с наюнси на старо злато. Ароматът е изграден от ухания на цитруси, екзотични плодове, пчелен мед и ванилия. Вкусът е нежен, балансиран, с приятна плодовост. Послевкусът е плодов, екзотичен, дълъг и галещ.

Температура на сервиране: 9-12 °С

Подходящи храни за консумация: бели меса  и десерти.

Резервирайте неповторимо преживяване в нашия хотел или ресторант:

reservations@villasintica.com

+359 877 02 52 52
+359 74 52 52 00