Септември е златният месец в годината. Септември е месец изпълнен с всякакви цветове, чувства, преживявания. Месецът, който е домакин на късно лято и начало на прекрасна есен е напълно подходящ за да представим пресен лаврак с кореноплодни и чаша от най-награждаваното ни шардоне -  “Le Passionnel”.

Пресен лаврак изпечен на лава грил, гарниран с кореноплодни зеленчуци

Тайната на това прекрасно ястие с дъх на лято е доставката на пресния лаврак от Гърция. Рибата се пече цяла, като предварително се правят два-три разреза и се овкусява със зехтин, сол и лимон. След което се пече по 10-12 минути от всяка страна на лава грил. Вълшебството е в точността при изпичането, за да остане крехка, вкусна и топяща се в устата.

Гарнира се с печени кореноплодни, като най-често се използват моркови, цвекло, пащърнак и/или ряпа. Зеленчуците се пекат до омекване като се поръсват с малко зехтин и сол.

Финалът е добавянето на прясно приготвен лимонов крем, който се приготвя от екипа на кухнята ни с пресни домашни лимони, дижонска горчица, мед, сол, захар и много любов.

Шардоне „Le Passionnel“  от изба Синтика

Шардоне „Le Passionnel“ е бяло сухо вино, произведено от добре узряло селектирано грозде. Чистосортово бяло сухо вино шардоне барел ферментед, произведено от селектирано грозде от Южнобългарския регион – Тракийска низина.

Ферментацията е във френски бъчви тип „барик” при контролирана температура 16-20 °С. Общото време на ферментация и отлежаване на виното в бъчви е 6 месеца, за което време то придобива своите ароматни и вкусови характеристики, хармония и баланс.

Виното се отличава с приятен красив сламено-жълт цвят с оттенъци на старо злато. Ароматът е експлозивен, с богата и комплексна плодовост, доминирана от цитруси, акациев мед, зрели екзотични плодове, с леки нюанси на ванилия. Финалът е дълъг и плодов, остават усещанията за зряла сладост, свежест и нежност.

Температура на сервиране: 9-12 °С

Подходящо за сервиране с бели меса, риба, десерти и самостоятелно.

Резервирайте неповторимо преживяване в нашия хотел или ресторант:

reservations@villasintica.com

+359 877 02 52 52
+359 74 52 52 00