С дъх на море и лято през месец юли ще ви пренесем в морската кухня на ресторант Синти. Нашето юлско предложение е “Скариди в темпура” и чаша розе “Le Poesie” за компания.

Скариди в темпура, гарнирано с картофено пюре с трюфелов нюанс

Някой смятат, че скаридите са безполезни и нямат никакви ценни съставки, но научните изследвания в последните години показват точно обратното. В състава на месото им се съдържа голям брой изключително полезни за организма вещества – белтъчини, полиненаситени мастни киселини, витамини, минерали, антиоксиданти и т.н.

“Скариди в темпура” – темпура е магията на японското пържене.  За това ястие се използват скариди “ЕБИ”, които са разполовени като пеперуди и са без главите. Предварително скаридите се обработват, като се овалват в японско брашно, вода и 5 вида подправки набрани от нашата билкова градина.

Пържат се в предварително загрята мазнина на 180 градуса. Готовите скариди се гарнират се с картофено пюре с трюфелов нюанс. За чудесен завършек на това прекрасно ястие се добавят в сосиери емблематичните японски сосове: кацубуши, хондаши, мирин (тайната подправка на японската кухня), саке – традиционна японска алкохолна напитка, получена при ферментация на ориз и кекуман.

Розе „Le Poesie“  от изба Синтика

Това магично розе или както ние наричаме “поезия в бутилка”, се получава от сорта Мерло. То е ароматно, класическо и елегантно. За това и има приз “златен медал” от Винария .

Създадено е от сока на селектирано и добре узряло грозде от сортовете Гренаш и Сира, с контролирани параметри. Ферментира в инокс 45 дни при температура 14-16 °С. След което отлежава в бутилка преди продажба 1 месец.

Цветът е прасковено розов. Притежава нежен и атрактивен аромат на зряла праскова, черна череша и малини.

Температура на сервиране: 9-12 °С

Подходящо е за пикантни летни блюда, скариди и морски дарове, сьомга, а също за пиене в компания с десерта, както и самостоятелно.

Резервирайте неповторимо преживяване в нашия хотел или ресторант:

reservations@villasintica.com

+359 877 02 52 52
+359 74 52 52 00