В най-цветния месец юни ви предлагаме букет от вкусове! Ястие, което трайно оставя спомен за вълшебно кулинарно преживяване! Задължителната чаша вино в този месец е червено сухо вино с експлозия от аромати, вкусове и багри.

Патешко магре, гарнирано с пюре от батат, пресни билки и сос от зелени смокини

Изпълнено с витамини от групата В, цинк и селен, патешкото магре е един от поредните ни кулинарни шедьоври. Тайната магия започва още с подготовката на ястието. Патешките гърди се овкусяват предварително със сол, пипер меланж и пресни билки от билковата градина на ресторант Синти. Към месото се прибавят типичните за района зелени смокини и се пекат заедно на 180 градуса. 

Перфектният сос към патешкото магре се приготвя по тайна рецепта на екипа от кухнята. Основната съставка е мазнината, която се отделя от месото по време на технологичния процес.

Финалното ястие се гарнира с пюре от моркови и се поръсва с пресен кориандър от билковата ни градина.

Препоръчително е да се консумира средно изпечено. 

Червено вино „Le Passionnel Cuvee “  от изба Синтика

Смесването на сортовете Каберне Совиньон, Мерло и Каберне Фран произведе червеното вино “Le Passionnel Cuvee”.

Винифицциран е всеки сорт поотделно  и е ферментирал при температура между 25-30 градуса в иноксови съдове. Различните сортове отлежават 12 месеца във френски дъбови бъчви,  след което вината от отделните сортове са купажирани. Виното отлежава в бутилка преди реализация още 6 месеца.

Цветът е тъмно рубинен. В аромата се откриват боровинка, стафида, зряла къпина и червени горски плодове, допълнени от тонове на шоколад и ванилия, и пикантни тонове на пипер. На вкус е плодово и сочно, с дълъг шоколадово-ванилов послевкус и сушена слива.

Температура на сервиране: 17-18 °С.

Идеално се комбинира с червени меса и дивеч, пикантни ястия и твърди пикантни сирена, а също така и самостоятелно.

Резервирайте неповторимо преживяване в нашия хотел или ресторант:

reservations@villasintica.com

+359 877 02 52 52
+359 74 52 52 00