Есента е втората пролет - всяко листо е цвете. Есента е символ на уют, топлина, вкусна храна, топла дреха и прекрасна напитка. През месец октомври искаме да ви споделим едно страхотно предложение от телешки бузи в компанията на виното шампион по награждаване на изба Синтика - мерло, наречено “Phenomene”! 

Телешки бузи печени в су вид, гарниран с пюре от целина, печен лук с червен портокал и мармалад от печен сос

Когато говорим за телешко месо, разбира се веднага изниква онзи спомен за вкусотията, която ни се разтапя в устата. С настъпването на есента и студените вечери, започваме да мислим за червено вино и вкусна храна.

Този месец предлагаме на вашето внимание телешки бузи, като разбира се трябва да отбележим, че месото е внимателно подбрано от специални породи телета, които се отглеждат в Канзас – най-големият производител на телешко в света.

Месото се приготвя предварително по технологията су вид, след което се запича от двете страни на тиган и се поставя в конвектомат. Тайната тук е коричката на месото – съдържа лешници и билки от нашата био градина.

Накрая гарнираме ястието с типични за сезона: пюре от целина, печен лук и мармалад от печен сос.

Мерло „Phenomene“  от изба Синтика

Мерло „Phenomene“ e тероарно вино направено от най-доброто грозде на едно единствено лозе, засадено със сто процента сорт мерло в района на Мелник. Уникалният тероар, внимателната селекция на всеки грозд, специфичната технология и отлежаване във френски дъбови бъчви, създава многопластово вино с богат ароматен профил.

Сухото и горещо лято в района на Сандански и Мелник, благоприятства за доброто узряване и отлична запасеност на феноли и антоциани. Общата мацерация е 40 дни, за което време гроздовият сок се превръща в богато на неповторими вкусове и аромати вино. Ферментация е при температура 28 – 32 °С в съдове от инокс. След което отлежава във френски дъбови бъчви тип барик – 12 месеца. Преди реализация отлежава още 6 месеца в бутилка.

Виното е с красив и наситен цвят. Притежава експлозивен и концентриран аромат на червени горски плодове, синя слива, смокиня, черна череша. Вкусът е богат, мек и пълен.

Температура на сервиране: 17-18 °С

Подходящо за сервиране: червени меса, дивеч и самостоятелно.

 

Резервирайте неповторимо преживяване в нашия хотел или ресторант:

reservations@villasintica.com

+359 877 02 52 52